Aktivitu s názvem Netradiční vaření a recepty našich babiček založenou na spolupráci mezi dvěma generacemi v oblasti vaření uspořádal Dům dětí a mládeže Kamarád z České Třebové.
Termín a místo konání: 6. a 12. 10. 2017, Březová nad Svitavou
Cíl aktivity: rozšíření znalostí přípravy netradičních receptů z dřívější doby a přípravy pokrmů na otevřeném ohni. Na prvním setkání si děti ve spolupráci s rodiči připravili ohniště, děti se seznámily s přípravou jídla na otevřeném ohni. Jídlo připravovaly v kotlících a v alobalu na venkovním ohništi v popelu. Při druhém setkání vařily děti se členkami Klubu důchodců pokrm z dob jejich prababiček, dozvěděly se, jakým způsobem se dřív jedlo a připravovalo jídlo a jak odlišné je to od dnešního způsobu stravování.
Přínos pro vzdělávací proces: rozvoj praktických dovedností souvisejících se zdravým životním stylem, rozšíření znalostí přípravy netradičních receptů z dřívější doby a přípravy pokrmů na otevřeném ohni, podpora environmentální výchovy.
Zapojené subjekty spolupráce: děti ze zájmového kroužku DDM a z rodinného centra, rodiče, návštěvníci knihovny, členky Klubu důchodců.
Zkušenosti rád/a předá: Mgr. Jana Endyšová (ddm.kamarad@centrum.cz)
Zhodnocení přínosu pro MAP: navázání a rozšíření spolupráce mezi zapojenými subjekty. Modelový příklad dobré praxe.
Přidat nový komentář